poniedziałek, 14 stycznia 2019

Gorące kakao na mleku sojowym

Kubek gorącego kakao to najlepsze rozwiązanie w pochmurny i zimowy dzień. Mój napój jest przygotowany na mleku sojowym, z dodatkiem miodu i cynamonu. Pachnie obłędnie, wszystkim  smakuje i rozgrzewa. Możecie użyć dowolnego mleka, wybierzcie wasze ulubione. Proponuję, żebyście użyli  kakao bez dodatku cukru, a jeśli nie macie takiego w domu, nie dodawajcie już miodu.

Składniki (na jeden kubek kakao):

szklanka mleka sojowego
2 łyżeczki kakao bez cukru
1 łyżeczka (lub dwie) miodu
szczypta cynamonu

Przygotowanie:
 Mleko przelej do garnuszka, dodaj kakao, cynamon i dobrze wymieszaj, żeby nie było grudek. Garnuszek postaw na małym ogniu i ciągle mieszając ( żeby mleko się nie przypaliło) podgrzej napój. Nie doprowadzaj do wrzenia. Do ciepłego kakao dodaj miód. Jeśli lubisz bardzo słodkie kakao, dodaj 2 łyżeczki i wymieszaj. Podawaj od razu.

1 komentarz:

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Zacznij wpisywać i naciśnij enter